b

wtorek, 22 stycznia 2013

Ekspresowa zupa z dużą ilością witamin

Czasami raz nie mamy dużo czasu na gotowanie, dwa czasu na zakupy, trzy mamy wielką ochotę na witaminy.



Proponuję do wypróbowania dania prostego i szybkiego, nawet trudno nazwać to gotowanie. Zaraz się o tym przekonacie ..

Zaczynamy od wlania 1 l soku pomidorowego do garnka.
Na patelni posmażamy dwie cebule, na maśle do momentu zeszklenia . Krojenie cebuli to przykry moment, na całe szczęście kroimy szczybko na dość duże kawałki.


Cebule dodajemy do soku.
Następnie na patelni podsmażamy pięć pieczarek z dodatkiem masła.



Do soku dodajemy również puszkę kukurydzy i czerwonej fasoli.


Wszystkie składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Do smaku przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz cukrem brązowym.



Gdy zupa jest gotowa dodajemy starty ser i pietruszkę.


Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Już czuję ten zapach... A ja właśnie gotuję pieczarkową ;)
    Jakie Ty masz śliczne kafelki w kuchni...;)
    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm.. pieczarkowa też brzmi smacznie ;-)
    buziak

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgłaszam zażalenie!!!
    Zrobiłam się głodna....
    Zupka wygląda smakowicie, na 100% wypróbuje przepis :)
    Faktyczne kafelki przekłuwają uwagę ;)
    Więcej kuchni....
    buziak
    W.

    OdpowiedzUsuń
  4. czyli co ... więcej przepisów ;-)))
    powoli,powoli jak się dopiero rozwijam :-)
    buziak

    OdpowiedzUsuń
  5. Smaczna i zdrowa, dobra przed albo po imprezie.
    Wypróbowana.
    Polecam.
    K.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :-)
Do miłego & mam nadzieję następnego !