Czasami raz nie mamy dużo czasu na gotowanie, dwa czasu na zakupy, trzy mamy wielką ochotę na witaminy.
Proponuję do wypróbowania dania prostego i szybkiego, nawet trudno nazwać to gotowanie. Zaraz się o tym przekonacie ..
Zaczynamy od wlania 1 l soku pomidorowego do garnka.
Na patelni posmażamy dwie cebule, na maśle do momentu zeszklenia . Krojenie cebuli to przykry moment, na całe szczęście kroimy szczybko na dość duże kawałki.
Cebule dodajemy do soku.
Następnie na patelni podsmażamy pięć pieczarek z dodatkiem masła.
Do soku dodajemy również puszkę kukurydzy i czerwonej fasoli.
Wszystkie składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Do smaku przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz cukrem brązowym.
Gdy zupa jest gotowa dodajemy starty ser i pietruszkę.
Smacznego !
Już czuję ten zapach... A ja właśnie gotuję pieczarkową ;)
OdpowiedzUsuńJakie Ty masz śliczne kafelki w kuchni...;)
Buziaki
hmmm.. pieczarkowa też brzmi smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńbuziak
Zgłaszam zażalenie!!!
OdpowiedzUsuńZrobiłam się głodna....
Zupka wygląda smakowicie, na 100% wypróbuje przepis :)
Faktyczne kafelki przekłuwają uwagę ;)
Więcej kuchni....
buziak
W.
czyli co ... więcej przepisów ;-)))
OdpowiedzUsuńpowoli,powoli jak się dopiero rozwijam :-)
buziak
Smaczna i zdrowa, dobra przed albo po imprezie.
OdpowiedzUsuńWypróbowana.
Polecam.
K.